Koningskaars Ameland

Een verrassend eiland

De diamand van de Wadden! Het eiland heeft 4 karakteristieke dorpen, een prachtige natuur en een schitterend strand.
​​​​​​​Ook in het hoogseizoen, is en blijft het een eiland waar je kunt komen voor de rust. 

Lees verderKoningskaars Ameland

A

Het eiland heeft vier sfeervolle dorpjes: Buren, Nes, Ballum en Hollum. In Nes vind je de meeste reuring dankzij de vele winkels, bars en restaurants. Het dorp telt 50! monumenten. Wandel ook even langs Korenmolen De Phenix uit 1880, waar je op zaterdagmiddag ziet hoe rogge wordt gemalen en geplet voor het Amelander roggebrood, dé lokale lekkernij. Het authentieke Ballum is het kleinste dorp, maar heeft dan wel weer een vliegveldje. Buren staat bekend om de eilandboerderijen. Hier vind je Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude in twee oude boerderijen, waar je kennismaakt met het leven van de Amelandse boerenbevolking rond 1900. Als laatste hebben we nog Hollum: het grootste dorp van Ameland met charmante straatjes en leuke restaurantjes. Vuurtoren Bornrif uit 1880 staat vlak in de buurt, en is met 55 meter de hoogste van de Waddeneilanden. Na 236 treden wacht je een indrukwekkend panorama.

Zit Schiermonnikoog vol of wil je eens een ander eiland zien? Dan is Ameland zeker een aanrader!

Sea Lodge

Comfortabele lodge met hangmat op 900 meter van het strand.
​​​​​​​4 pers. 1 slaapk. 1 badkamer

Bekijk vakantiehuis

Boomhiemke

Rietgedekt luxe vakantiehuis met twee badkamers, 1,5 km. van zee.
​​​​​​​4 pers. 2 slaapkamers

Bekijk vakantiehuis

Fietsen op Ameland
De noordrand van Ameland wordt gevormd door een breed strand met fijn wit zand en een stevige, met fier helmgras begroeide duinenrij. Daarvoor ligt een lagere duinvlakte en nog zuidelijker poldergraslanden. Daar tussen ingebed liggen de knusse dorpjes met hun typische geelstenen huizen. Vóór de bedijking van 1850-1930 waren er alleen kleine dijkjes, die overgingen in een kwelder. De zee slaat al eeuwen stukken af van de westkant. Waar nu het Borndiep stroomt, lag vroeger het voormalige vissersdorpje Sier. Vermoedelijk leefden rond de 9e eeuw al de eerste bewoners op Ameland, voornamelijk boeren. Ook opbrengsten van het jutten waren zeer welkom. Tot de 20e eeuw voeren veel mannen op de handels- en de walvisvaart.

Bekijk alle vakantiehuizen

Of je nu een week, midweek of weekendje weg wilt, Ameland is zeker de moeite waard om te overwegen naar  toe te gaan.
Breng dan ook een bezoek aan de vuurtoren. Deze is 55 meter hoog, de trap heeft 236 treden. Jaarlijks vindt er een wedstrijd plaats wie het snelst de trap kan beklimmen (vuurtorenrun) 

Zoek & Boek

A

Boek een vakantiehuis op de Wadden